За нас

Танцуването на пилон е изкуство, което комбинира в себе си по необикновен начин танц и гимнастика.

То е световно признато като вид фитнес програма, която тренира едновременно цялото тяло, както и отделни мускулни групи, които не могат да бъдат развити при стандартни фитнес упражнения.

Танцуването на пилон е забавен, предизвикателен и много женствен начин за поддържане на идеална форма. Освен това, то действа тонизиращо, допринася за постигането на по-добра стойка, повишава самочувствието, учи на рядка пластичност и красота на движенията.

В самия танц, освен акробатика и аеробика, има и много емоция, грация и еротика.

Клубът е основан през 2009 година и е първият, който популяризира танцуването на пилон като спорт и изкуство в България. В залата, в която тренираме, винаги се стремим да комбинираме емоционалната страна на танца с физически упражнения, защото танц без емоция е като любов без страст!

Можем да ви осигурим цялостна тренировка за тялото, без значение от възрастта или нивото ви на подготовка – всички някога са били начинаещи! Танцуването на пилон ще ви донесе много ползи – ще постигнете по-голяма гъвкавост, ще се отървете лесно и незабележимо от излишни килограми, ще увеличите силата и издръжливостта на мускулите си и най-важното – ще се забавлявате през цялото време!

Ако вече ви е омръзнало да ходите на фитнес или пък това никога не ви е привличало – опитайте нещо нестандартно, което, освен всичко друго, е и ефективен начин за поддържане на изящни форми и е радост за мъжкото око!

Грацията на балета, силата на акробатиката, артистичността на хореографията, науката за механиката на движенията, страстта на еротиката – всичко това е събрано в Pole Dance! Или с други думи – в Танца на пилон, на който могат да ви научат Соня Куртева, Венелина Господинова, Бояна Николова, Даниела Христова, Тони(Суки), Вера Молова, Гергана Кечова, Стефани Кръстева и Симона Бойкова. Те имат подкрепата и признанието от хореографката на Националния отбор по акробатика Анелия Монова.

 • Стилиана Симеонова

  Стилиана е само на 21 години и учи Биология в Нов Български Университет. Интерсът към Пол Денс при нея е от много време и е една от първите ученички, когато този спорт се появява в родни я ѝ град Пловдив. Вече 4 г е отдадена на любимия си спорт и е сред отличниците в Соня Пол Студио. С усилени тренировки и придобити знания от най-добрите танцьори на пилон в България Стилиана се развива успешно и знае как се постигат качества чрез Пол Денс.

  Освен в залата, където разпуска мислите си и си почива от ежедневните грижи, друго любимо място и е планината, където не пропуска ски сезон, а лятото е на поход във всеки възможен случай.

 • Анастасия Угрюмова

  За Анастасия Угрюмова Пол Денс страстта започва в школа по танци "Diva's" в Омск, Русия преди 8 години, където и преподава Пол Денс и Стречинг до 2013.

  След това тя променя живота си, заживявайки в Бургас и продължава треньорската дейност в местното Пол Денс Студио. През 2014г. на Първия Български Шампионат в София, с международно жури, Анастасия Угрюмова печели първо място в категория “Pole Art” за професионалисти.

  2015г Анастаисия започва и професионално да се занимава и с латино танци. Не спира и Пол Денс развитието си като участва в множество професионални семинари и уъркшопи.

  Трябва да прибавим многобройните и изяви на сцена както и участието и в български и международни фестивали и състезания.

 • Инна Булатова

  Инна се занимава с pole dance от 2009 година. Насочва вниманието си към екзотик pole dance през 2015 година, защото смята, че екзотик pole dance е идеалното съчетание между сила и грация и най-добрият начин за поддържане на женското тяло в отлична физическа форма. Часът по екзотик разделя на няколко етапа. На първо място е разгрявката, след това е постепеното изучаване на хореографията до изграждането на цялостен танц. Преди края на занятието, понякога заснема кратко видео с изученото и винаги завършва със стречинг.
 • Соня Куртева

  За популяризирането и развитието на пол денс-а в България трябва да благодарим най-вече на Соня Куртева. Тя основава Соня пол студио още през 2010 година, когато за танците на пилон у нас се знае съвсем малко. 
Грабват вниманието ѝ през 2007 година и от тогава тя не спира да изучава всеки детайл от това “предизвикателство за човешкото тяло“.
За нея пол денс е “вдъхновение и всекидневно усъвършенстване на баланса между духа и тялото“.
Образованието на инженер ѝ помага да използва до максимум възможностите на хореографията, познавайки механиката на движението, силните опорни точки и капризите на земното притегляне.
Чрез многобройните си участия пред публика тя запознава българската аудитория с пилона и заражда мечти у много фенове да се докоснат да магията пол денс като нея.
 • Даниела Христова

  Сцената и изкуството винаги са били част от живота на Дани. Едва две-годишна тя за пръв път излиза на сцена със семейната акробатична трупа "Трио Корона".
В гимназията изучава изобразителни изкуства и същевременно открива красотата на танца.
Осем години танцува професионално във Варненския балет 'Арт денс ".
Висшето си образование завършва с профил Хореография и Педагогика.
През 2012г. Дани открива предизвикателството на Pole dance-а в Германия.
Връщайки се в България, една година тя работи като хореограф и танцьор към балет "Vip Dance". Завладяна от красотата и силата на танците на пилон, тя не остава далеч от тях за дълго.
През 2014 започва да се занимава професионално като се присъединява към нашия екип.
2015 г. грабва второто място в категория "Професионалисти" както и специална награда "Pole4you" в Първия Български Пол Денс Шампионат.
Състезава се в Елита на престижните състезания Пол Арт в Италия и Гърция, където печели третото място.
 • Симона Бойкова

  Симона стартира спортната си кариера едва 4 годишна с художествена гимнастика в спортен клуб „Академик”, след което започва професионално да се занимава с акробатика.
Част е от националната тройка на България по акробатика “майсторки на спорта – жени”, с която представя страната на европейски и световни първенства.
Завършва НСА с профил Треньор по акробатика.
Печели второ място по Body Fitness - световна купа.
Става пол денс инструктор в Sonya pole studio през 2013 г.
Заема първото място в категория "Професионалисти" на Първия Български Пол Денс Шампионат и става трета в телевизионната продукция "България търси талант".
 • Бояна Николова

  Бояна тренира художествена гимнастика шест години в Етър – Велико Търново, а през 1996-та година влиза в състава на Националния отбор.
С танци на пилон се занимава от 2013 г.
Тя стимулира в ученичките си вродения женски сексапил, съчетавайки го с уменията за баланс и владеене на пространството, характерно за художествената гимнастика.
В двойка със Симона Бойкова печелят първото място в категория Семи-про в състезанието Пол Арт Италия 2016 и вече активно се състезават в категория Елит на световната пол денс сцена.
 • Венелина Господинова

  За Вени спортът е начин на живот.
Тя завършва Националната спортна академия “Васил Левски” с профил Педагогически факултет и Треньор по аеробна гимнастика.
След време започва самостоятелна преподавателска дейност.
Перфектно познава възможностите на женския спортен дух и начините за добре поддържано тяло.
Освен танц на пилон, преподава каланетика и аеробика. Най-новото ѝ начинание е гимнастика, посветена на майки и техните бебета.
 • Тони (Суки)

  На 10 години Тони прави първи стъпки в танците, под звуците на латино музиката.
След 2 години се пренасочва към модерните танци и е част от две столични школи.
През 2013 г. става част от Артистична компания Pop & Roll. Там се профилира и усъвършенства в Хип – Хоп и Стрийт танците, като развива уменията си до професионално ниво.
Преподава Body tune и Хип – Хоп над 3 години, включително и на деца.
Pole dance се превръща случайно в новото й вдъхновение успоредно с брейк денс като комбинира усвоените танцови техники и придава нов характер на танците на пилон.
 • Вера Молова

  Вера Молова е актриса, танцьор, хореограф, пол денс инструктор и първа развива идеята за Полденс терапия в България.
 Учи българска народна хореография и завършва НАТФИЗ със специалност танцов театър.
 По време на обучението си тя вече се изявява в кратък соло пърформънс "ΤΕΜΝΩ". Също създава пиесата "Кутии", която взима участие във фестивала "Week and Festival" 2014, София.
Придобива умения в стилове като Хип Хоп, Брейк, Модерни танци ("contract and release") , контактна импровизация, Класически балет, Български фолклор, Бални танци (Ча-ча, Танго, Румба).
Започва да преподава Хип Хоп в "Steven Kelly Dance School" - Атина и стига до последното ниво в "So you think you can dance” Гърция до което са допуснати най-добрите 80 танцьори.
През 2015 тя е част от Black box fest/Sleepstream и събитието Play Pole.
 Печели второто място в Пол Арт Гърция в категория “аматьори” през 2016.
 В момента е преподавател по танци в Англо-Американското училище в София.
 • Елена Софиянска

  Елена завършва бакалавър Международен бизнес и магистър Счетоводство и финанси в Германия и Англия. Oткрива йога 2009 година и започва да практикува за да поддържа добра спортна и здравословна форма. Освен физическо здраве тя постига вътрешен мир и емоционален баланс.Така постепенно йога се превръща в много повече от спорт - неин начин на живот. През 2013 се дипломира и като треньор по йога със следдипломна квалификация от Национална спортна академия „Васил Левски“, където изучава и дисциплини като педагогика, психология, кинезотерапия и спортна медицина. Елена ще ви помогне да се развивате в безкрайното предизвикателство, което йога предлага.
 • Гери Кечова

  Гери започва да се занимава с Pole Dance в началото на 2014 година.
От 5 до 14 - годишна възраст е отдадена на художествената гимнастика и след дълга пауза нейното любопитство я довежда в Sonya Pole Studio, където се влюбва в танците на пилон и започва да посещава часовете редовно. 
Печели първото място в Първия български пол денс шампионат в категория “напреднали”.
Активно се занимава с въздушен обръч, прeподава и фит бол.
 • Стефани Кръстева

  Стефани се занимава любителски със спорт и танци от дете. Започвайки от школата по класически балет на Красимира Колдамова в най-крехка възраст, минавайки през модерния балет и акробатичния рокендрол, таекуондото и бокса, сърцето й остава в залата на Sonya Pole Studio, когато за първи път стъпва там през 2012г.
През 2015 печели второ място в категория "напреднали" в Първия български полденс шампионат. През 2016 минава селекциите и участва в Pole Art France и Pole Art Greece в категория "аматьори". От ноември 2016 е част от треньорския екип на студиото.

Научи за танците

Танцуването на пилон е изкуство, съчетаващо по необикновен начин танц и гимнастика

Поръчай парти пилон

Еротично шоу с акробатика и нестандартна хореография за акцент на частно парти или
друго събитие

Запиши се на урок

Забрави за скучните часове във фитнесa и опитай нов, ефективен начин за поддържане на
изящни форми