Танци

Пол Денс за Начинаещи

Пол Денс (Pole Dance) или танц на пилон става все по-популярен с всяка година. И този факт не трябва да ви учудва, защото танцът на пилон спомага за постигане на по-голяма увереност в собствените сили, той извайва фино и атлетично тяло и поддържа добра физическа форма за дълъг период от време.

Можете да започнете занятия на всяка възраст, тъй като танците на пилон за начинаещи предполагат упражнения, които са по-лесни за изпълнение. С тях се цели постигане на укрепване на мускулатурата и усвояване на основни танцувални елементи.

Стандартна тренировка на пилон

По правило занятията по Pole Dance за начинаещи започват със загрявака. Това се прави с цел предотвратяване на травми и за да се подготви тялото за натоварването. Доброто начало на тревировката е предпоставка за безопасност и ефективеност при триковете на пилона. След загрявката можете да започнете със заучаването на прости танцувални елементи. Когато тялото е добре загрято, двигателната способност на тялото е по-добра.

За изпълнението на основните елементи на пилона е важна гъвкавостта. Затова упражненията за разтягане са включени в загрявката. Те помагат на мускулите да се справят и със силовата част на тренировката. Накрая когато тялото е най-топло и мускулите са напрегнати отново се разтяга, това спомага да се отпусне мускулатурата, да се постигне желания ефект – тялото да е по-гъвкаво, издължава мускулатурата, прави я издържлива и допринася за красивите ѝ форми.

Момичета, танцът на пилон е отличен начин да добиете увереност и женствено излъчване. Занятията помагат да станете още по-магнетични и привлекат елни. Само след няколко тренировки ще ви удивят постиженията и ще се влюбите в резултатите. Вашето тяло ще бъде по-стегнато и фино.

Активните тренировки на пилона са един добър антидепресант. Физическите упражнения повишават нивата на ендорфин и адреналин и ще се почувствате по-щастливи и изпълнени с вдъхновение. Настроението ви ще се подобри, както и самочувствието ви. Фигурата става по-изящна и депресията изчезва!

Защо е добре всеки да опита Пол Денс?

Танцът на пилон е съчетание на полезното с приятното. Той ви помага да поддържате тялото си в добра форма, да имате добър тонус, да се справите с излишните килограми и да увеличите своята мускулна маса. Това е тренировка за всички мускули, особено за гърба, рамената и ръцете, което е полезно за онези, които имат проблеми в тези области.

По време на тренировката музиката и движенията карат човек да се отпусне и да забрави за своите негативни мисли и преживявания. На пилона човек става по-грациозен, по-здрав и пластичен, както и по-уверен в себе си. Pole Dance е не просто спорт. Той е изкуство, при което вие владеете тялото си, което се нуждае винаги от вашата грижа. С танците на пилон вие постигате чувство на лекота и издръжливост, както и стройна фигура, която е един своеобразен подарък за положените от вас усилия.

Тренировката по Пол Денс за Начинаещи е с продължителност 60мин.