Танци

Стречинг

Стречингът (от англ. stretching- разтягане) представлява специфични упражнения за разтягане на мускулите и прилежащите тъкани и е подходящ за хора в различна възраст,  Той може да се практикува и като отделен спорт, но и като разгряване преди или след тренировка. Целта не е само да станем по-гъвкави, но и да се предпазим от травми Пол Денс тренировките.

Натрупването на стрес води до свиване на мускулите, което ни кара да се чувстваме уморени и напрегнати.
Стречингът помага бързо и ефективно да се съживят енергийните нива, отпускайки мускулите и спомагайки освобождаването на ендорфини, създаващи усещане за спокойствие и еуфория, а преди лягане гарантира качествен сън.
Свитите мускули са по-малко ефективни. Разтяжката преди и след тренировка им дава време да се отпуснат. Така те са по-достъпни и се подобрява атлетичното представяне.
Засиленият кръвен поток осигурява ефективно насищане с кислород и така се забавя появата на мускулна умора и се намаляват болките след тренировка .
По-голямото количество хранителни вещества на мускулите ускорява възстановяването от травми.
Чрез подобряването обхвата на движение тялото изисква по-малко енергия, за да направи същите движения. Огъвкавяват се ставите и се намалява опасността от контузии.
Чрез удължаване на стегнатите мускули, които изтласкват зоните на тялото далеч от тяхното предназначение и ги държат свободни се осигурява правилна стойка. Разтягането на долната част на гърба, гръдния кош и раменете може да помогне за поддържането на гръбначния стълб изправен и да подобри цялостната поза, облекчавайки болките в гърба.
По-голямата кръвна циркулация спомага за растежа на клетките и функционирането на органите.
Сърдечната честота се понижава, а кръвното налягане става по-равномерно и последователно.
Намалява се холестерола в организма чрез предотвратяване втвърдяването на артериите и така може да се избегнат сърдечни заболявания.
Трябват ли ви още причини, за да дойдете на стречинг?