Танци

Въздушни Акробатика (Воали и Обръч)

Въздушната акробатика сте я виждали в цирка, в това изкуство може да се виси не само от обръч или воали, има ремъци, въжета, кубове, хамаци, лири и др.  Полденс също е вид въздушна акробатика и придобитите знанията от пилона ще са ви от полза.

Физическото усилие тук е безпорно и ще е по-лесно, ако ръцете ви ви изадържат минимум 3 сек. В този час не работим само за сила, контрол на тялото и баланс са основни в летящото удовлствие. Въздушната акробатика има предимства пред и отвъд това, което предлагат по-традиционните форми на упражнения.
Воалите са не само забавни, но и са подпомогнали мнозина в изграждането на силно тяло и здрав ум.
Изключително красивото, грациозно и сякаш неизискващо усилие акробатично изкуство всъщност не трябва да се подценява. Развива мускулната сила и тонизира тялото естествено, без значение от възрастта. Освобождава се голямо количество енергия и се развива здравината на цялото тялото. Освен мускулите се развиват и други тъкани като сухожилия и връзки, и така се предотвратяват травми.
Подобряват се гъвкавостта и координацията.
Тъй като тялото е във въздуха, теглото оказва значиелно по-малко влияние върху ставите от друг тип спорт и така се намалява вероятността от контузии.
Декомпресията на гръбначния стълб чрез освобождаване на налягане между прешлените, е особено забележима, подпомагайки позата в седнало и изправено положение.
Акробатиката на воали изисква доверие в себе си. Когато сте на височина при усвояването на новите умения се постига истинско удоволеворение.