Статии

Защо начинаещите се страхуват от пилона?

Pole Dance се развива успешно, но все още съществуват някои неприятни стереотипи. Неподходящата възраст, неподходящото тегло, общественото мнение ‒ всичко това прави пилона недостъпен за начинаещи като пречи на момичетата да направят първата крачка към постигането на едно красиво и здраво тяло. Ние продължаваме да говорим за проблемите на акробатиката на пилон, целейки да разсеем страховете на начинаещите и да ги мотивираме да опитат този спорт.

Как да се справим със съществуващите стереотипи?

Упреците от роднини, подигравателните шегички на познати и колеги, които само очакват повод, за да почнат да правят коментари, определено оказва негативно влияние на самочувствието на човек. Това ви навежда на мисълта, че не е добра идея да се танцува на пилон. Но на хората, които не знаят как стоят нещата, препоръчваме да погледнат участия на Пол Денс Танцьори. Може би след това тези, които са уверени в безнравствеността на танцуването на пилони, ще осъзнаят, че това е истински спорт.

На моята възраст вече е късно да се занимавам с танци.

И това бива казано от 30-годишни жени, които са в разцвета на силите си. За тези, които вече мислено са се пенсионирали, можем да отбележим, че болшинството от учениците, ходещи на Pole Dance са жени, които са над 25 години, а много от тях са на 30 и повече години и постигат завидни резултати. Жените над 30 години не изглеждат по-малко секси на пилона. Освен това пилонът за начинаещи над 30 годишна възраст е един от най-успешните начини за ускоряване на метаболизма, намаляване на килограмите и болките в гърба натрупани през годините от работа в офиса.

Говорейки за килограми.

Любителският спорт на пилона има по-малко влияние спрямо външния вид, теглото на танцьорите и техниката на изпълнение на номерата спрямо професионалния спорт. Танцьора сам избира, колко и как да се развива. Независимо докъде се простират възможностите, може да се надграждат спортни качества? Един вариант е да се посетят повече часове за развиване на мускулите на ръцете и  отслабване. Друг вариант е танците на пилон да се посещават избирателно, изпълнявайки само най-простите движения. Изборът винаги остава на танцьора.