Статии

Пилон за активни деца

Акробатичните упражнения на пилона са чудесни за деца с повишена активност. Те позволяват на детето да насочи енергията си в правилната посока. Може да се каже, че пилонът за едно дете е очарователна атракция. А атракциите могат да изпълнят с радост всяко дете. Голямо предимство на пилона е неговата универсалност, тъй като той може да бъде поставен дори и в апартамента. Той дава възможност на децата да правят различни упражнения на него като не заема много място в стаята. А кое дете ще се откаже от тази атракция и възможност за интересна тренировка?!

Полза от занятието

Pole dance е станал много популярен сред децата като вид детска акробатика и гимнастика. И това не е случайно. Този спорт допринася за хармоничното развитие на тялото на детето:

  1. В процеса на тренировка се оформя правилната осанка, гръбначните мускули укрепват, тялото става по-гъвкаво и пластично. Танцът на пилон решава проблемите с наднорменото тегло и формира красиви пропорции на фигурата.
  2. На много деца им става лошо по време на пътуване. Затова Pole dance включва в себе си комплекс от упражнения на въртящ се пилон, които съдействат за укрепване на вестибуларния апарат. С помощта на този спорт децата ще могат да предприемат дълги пътувания без неприятни последствия.
  3. Pole dance помага на децата да постигнат по-добра социална адаптация. Децата лесно ще си създадат нови контакти и приятелства при наличие на общи интереси и приятно прекарано време заедно. Такъв тип отдих чрез тренировка е много по-полезен, отколкото много часове, прекарани пред компютърния екран.
  4. Заедно с развитието на умствените способности, занятията по pole dance допринасят за физическото развитие на детето.

Справка:

На 23 юли Международната Федерация по спорт на пилон (IPSF) е получила писмо от SportAccord и Международната Федерация по спортна гимнастика, в което се говори за присъждането на официалния статут на Pole Sport (спорт на пилон) и самата Федерация влиза в ролята на управляваща структура на спорта на пилон.

Също така е било казано, че МФСГ няма да бъде против да включи Pole Dance в програмата WORLD GAMES (Втора след Международните Олимпийски игри). През септември Международната федерация по спорт на пилон (IPSF) се е подписала към Световния антидопингов кодекс WADA. През октомври 2016 година IPSF е подала заявка в МОК за включване в Олимпийската програма през 2020 година. В международната федерация са включени 22 национални федерации.