Статии

Митове и реалност за танците на пилон

Сред хората, които не са запознати с танците на пилон, има много слухове за тази дейност. Някои от тях са породени от асоциацията със Стриптиза, но всъщност Пол Денс няма нищо общо със съблазняването.

ТОП-5 митове за танците на пилон, които нямат нищо общо с действителността

1) Танцът на пилон – това е нещо пошло

 

Въпреки, че нощните клубовете с пилони и полуголи момичета, които са прекарвали достатъчно време на сцената стараейки се да бъдат по-атрактивни за да има “дъжд от пари”, са в основата на възникването на Пол Денс, това изкуство отдавна е излязло от тези барове и се развива в много направления.

Пол Денс взаимства много от Китайския пилон, който съществува в цирка още от 12век и индийската гимнастика Mallakhamb, която е подготовка за бойци. Мъжкото присъствие в този спорт е по-отдавнашно се оказва.

Съвременният танц на пилон – това е едно трудоемко изкуство, обединяващо акробатика, гимнастика, много танцова техника и в това няма нищо пошло.

2) Танцът на пилон задължително е свързан с разголено облекло

 

При танците на пилона действително е необходимо да се използва оскъдно облекло, но това не е с цел създаване на предпоставки за съблазняване, а е поради необходимостта да се постигне необходимото сцепление с пилона.

Не всички материи плат позволяват сцеплението със стоманените пилони и това ограничава възможните пол Денс трикове. Има и такива, които залепват за пилона, като лачените, но при тях приплъзването е невъзможно и се ползват при определени случаи

3) Обувките на висока платформа са задължители

 

Не са! Те са емблематични, както туфлите в балета или обувките за латинотанци.

Не са случайни. Те издължават фигурата, крака става дълъг, а това помага за повече динамична сила при маховете с крак , която помага за по-лесното изпълнение на някои движения.

Тези обувки не са просто с висок ток. Те са с огромна платформа, (има различни височини на платформата) която се ползва за опора и по този начин танцуващия не опира болезнено пръсти в пода. И тук има “падьом” Те са с лек отнет връх и се счита за красиво, ако танцуващият е изцяло на тях. Предназначението на тези обувки е да улеснят танца.

Но и с боси крака могат да се правят много трикове, защото ходилото е опорна точка в Пол Денс . Мъжете носят също и нинджа обувки, които залепват за пилона и пилона може да се хваща между пръстите.

4) Танцът на пилона – той е изключително труден

 

Да, гимнастичните умения и естествената гъвкавост ще бъдат плюс за вас и ако ги имате, първите успехи в танците на пилон несъмнено ще се появят много бързо.

Но ако считате, че не притежавате гъвкавост, слаби сте физически и като цяло не можете да издържите на физическото натоварване – необходимо е да преодолеете вашите предразсъдъци.

Танцът на пилон – това е спорт, а всяко спортно занимание предвижда постепенното развитие на уменията. И както във всеки спорт има много техника, която ще ви помогне.

По време на тренировките, в допълнение към танца на пилона, има много упражнения, които целят развитието на гъвкавост и издръжливост.

Внимателното трениране на всички мускули на тялото ви позволява постепенно да постигнете желаната физическа форма за изпълнение и на най-трудните каскади.

От друга страна, не трябва да се придържате към факта, че след като дадено занятие не изисква физическа подготовка, това означава, че то ще ви бъде преподадено незабавно.

При танца на пилон в началото често се получават болки в крайниците, както и синини с различни форми и размери.

Това ще се случи през първите няколко седмици или месеци – всичко зависи от чувствителността на вашата кожа. Когато тя е свикнала с интензивни контакти с пилона, синините спират да се появяват.

5) Пилонът — той е само за…

 

…млади, стройни, високи хора, без комплекси — необходимо е да се подчертае.

Не, не и още веднъж не! Реално ограничение за танците на пилон може да бъде единствено здравословното състояние.