Статии

10 отговора на въпросите за Pole Dance, които сте задавали

пол денс в софия

1. За мен вече е късно да се занимавам с това! (Малко съм поостаряла!)

Занятията на пилон са подходящи за всяка възраст. Ние може с уважение да се отнасяме към дамите в пенсионна възраст, които могат да приведат този аргумент и той ще е реалистичен за тях, но при дамите на 30 години тази причина е просто недопустима!

2. Аз не съм достатъчно силна, за да се упражнявам на пилона!

 
пол денс деца

Ние чуваме това дори и от девойки, които са в отлична физическа форма и със спортно минало! Повярвайте ми, практически никой няма достатъчно сили и подготовка, за да изпълнява сложните елементи на пилона! Твърдението, че някой ще дойде и на мига ще може да изпълнява сложните елементи на пилона е нереалистично и е просто мит. Вие ще започнете да се упражнявате на това ниво, което за момента е подходящо за вас и скоро след това ще започнете да ставате по-силни! Друг начин няма. Необходими са труд и тренировки!

3. Аз съм твърде дебела и не мога да се набера! (Моята настояща физическа форма не е подходяща за подобен тип занятия!)

 
пол денс софия

Това също може да бъде чуто от една част от начинаещите. Навярно за вас ще е трудно да се наберете. Това се случва при около 90% от жените – те не могат в началото да се повдигнат! Но ако искате да се научите, е необходимо да идвате при нас! Може би при вас действително има излишно тегло и вие желаете да отслабнете. Тогава за вас е необходимо да започнете да се занимавате с танци на пилон! Още в самото начало вие ще започнете да изразходвате огромно количество енергия, която ще ви помогне да се избавите от излишните мазнини; на второ място, гледайки себе си как изпълнявате сложни трикове, ще получите допълнителна мотивация и стимул, за да продължите напред!

4. Аз ще изглеждам смешна! Хората ще ми се присмиват!

 
пол денс в софия

Големи са очите на страха! Дали още мислите, че някой ще плаща за тренировки, за да идва и да се присмива на някой друг? Всеки идва да се развива, да подобрява нивото си и да става по-добър… Най-страшното нещо, което може да се случи, е другите обучаеми просто да не ви забележат и да не ви обърнат внимание. Те могат да не ви забележат, защото са увлечени в тренировъчния процес. Въпреки това, взаимната подкрепа и обменът на опит са общоприети! Тези, които са се занимавали по-дълъг период от време с танци на пилон, със сигурност ще бъдат радостни да ви помогнат с някой съвет или споделяне на опита си.

5. Какво е това нещо пилон? Какво представлява той?

 
пол денс

Това е здрав, вертикален лост, около която се изпълняват танци и акробатични трикове.

6. Какво трябва да бъде облеклото ни за уроците по танци на пилон?

 
пол денс уроци

За предпочитане са къси шорти, потник или топ. Важно е пръстите на краката да са открити, за да могат обучаемите да се задържат на пилона и краката им да не се плъзгат.

7. Какви трябва да бъдат обувките за първото занятие на танци на пилон?

Най-добре е да тренирате боси. Можете да пробвате и с къси чорапи или цвички.

8. Каква физическа подготовка е необходима, за да започнете да танцувате на пилон?

 
пол денс

За начално, любителско ниво не е необходима някаква специална физическа подготовка. От самото начало до 1,5 – 3 месеца мускулите ще укрепнат от постоянното натоварване и процесът на обучение на пилона значително ще се ускори.

9. Кажете ми, моля ви, възможно ли е да се науча да танцувам, ако изобщо не съм пластична и не съм гъвкава?

 
пол денс

Школата по танци е създадена за всички тези хора, които не са се научили да бъдат пластични и не умеят сами да контролират тялото си. Ето защо е важно да изберете учител и да не бъдете мързеливи. Ако тези условия са спазени, всичко ще се получи!

10. Има ли някакви ограничения по отношение на физиологията, за да се занимавате с танци на пилон?

Въпросът за здравето е изключително важен. Ако вие сте решили да се занимавате с танци на пилон, но например имате проблеми с гръбначния стълб, преди да започнете да се ангажирате с танците, бихме ви препоръчали да се отидете на преглед при лекар, за да се осъществи превенция от евентуални неприятни последици.